3u32

Mol geeft omgevingsvergunning voor groener Santo Tomasplein en Corbiestraat

De vergunningsaanvraag voor het project ‘Groen Hart voor MooiMol’ is goedgekeurd. Dit dossier beschrijft alle werken en vormt de basis voor de aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te stellen. Het gemeentebestuur hoopt nog dit najaar te kunnen starten met de heraanleg van het Santo Tomasplein en de horecazone van de Corbiestraat.

Sinds midden 2021 werkt de gemeente Mol aan de ontwerpplannen voor een Groen Hart in MooiMol. Dit project transformeert het Santo Tomasplein, de horecabuurt van de Corbiestraat én zones langs het Rondplein tot een groene en autoluwe centrumzone waar het heerlijk is om te vertoeven. Tal van ontmoetingsplekjes, wandelboulevards langs het Rondplein, extra bomen en weelderig prairiegroen maken de buurt aantrekkelijk voor jong en oud. Vlakbij de terrassen in de Corbiestraat garanderen speelfonteinen op warme zomerdagen heel wat vertier.

Genoeg parkeermogelijkheden

Het behoud van voldoende parkeermogelijkheden in het centraal centrumgebied was een belangrijk aandachtspunt doorheen het overlegtraject. Op het Rondplein stijgt het aantal parkeerplaatsen van 130 naar 143, waarvan 9 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Ter compensatie van de parkeerplaatsen die noodgedwongen verdwijnen op de tussenstrook tussen de Wereldwinkel en de Statiestraat, komt er in de Smallestraat een nieuwe centrumparking met 24 parkeerplaatsen.

Timing

De werken verlopen in twee grote fasen. De gemeente hoopt dit najaar te starten met de heraanleg van de horecazone van de Corbiestraat en het Santo Tomasplein. Na de kermis kan het Rondplein aangepakt worden. 

Het project ‘Groen Hart voor MooiMol’ vormt één van de acties binnen het Energie- en Klimaatactieplan van het gemeentebestuur.

Foto: gemeente Mol