9u01

Minister Dalle: "Jeugdkampen: ja, jeugd opsluiten: neen!"

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle staat erop dat de jeugdkampen in onze regio kunnen doorgaan, en liefst met minder regeltjes dan vorige zomer. Dat zei hij vanmorgen in ons duidingsprogramma Standpunt.

Minister Dalle sprak er over de moeilijke situatie waar onze jongeren zich momenteel in bevinden. Hij vind dat als het overlegcomité nu vrijdag voor een aantal versoepelingen kan zorgen, dat er dan in de eerste plaats aan de kinderen, jongeren en studenten moet worden gedacht. Al lijkt de kans klein dat er deze week al versoepelingen komen. Dat liet minister Vandenbroucke verstaan bij onze collega's van VTM Nieuws.

In Standpunt kwamen we ook nog even terug op afgelopen week toen enkele jongeren een nacht in een Antwerpse cel moesten doorbrengen omdat ze een lockdownfeestje hadden georganiseerd. Zo'n feestjes organisaren kan uiteraard niet, zei minister Dalle, maar jongeren daarvoor een nacht gevangenhouden, vindt hij niet in verhouding.

De volledige uitzending van Standpunt kan u vanavond herbekijken om 17u15 en om 23u30. Of op onze website in de RTV-theek.

insluiten