22u35
De wereld vandaag
woensdag 18 mei
24°C
1 km

Indrukwekkend eerbetoon in de regio voor slachtoffers watersnood

Ons land houdt vandaag een dag van nationale rouw, om stil te staan bij de overstromingsramp in Wallonië en respect te betuigen aan de slachtoffers. Zo hangen de vlaggen aan officiële gebouwen halfstok. Ook werd er vanmiddag om 12 uur een minuut stilte gehouden.

Her en der werden eerst rouwklokken of sirenes geluid. Als blijk van medeleven aan de slachtoffers, legden o.a. medewerkers van overheden, hulpdiensten,vervoermaatschappij De Lijn enz. dinsdagmiddag om 12.01 uur een minuut het werk stil. 

 

(Foto boven)

Dinsdag 20 juli 2021 gaat onze geschiedenisboeken in als een dag van nationale rouw om stil te staan bij de watersnood in het Oostelijk gedeelte van ons land. In Turnhout kwamen de hulpverleners van zone Taxandria vanmiddag samen om hun steun te betuigen aan de slachtoffers. Verschilllende brandweerlui waren de afgelopen dagen zelf aanwezig in het getroffen gebied. Ook de Politie Regio Turnhout verzamelde voor het stadhuis op de Grote Markt in Turnhout. Eén minuut lang lieten ze daar de sirenes van de voertuigen weerklinken over de Grote Markt om daarna één minuut stilte te houden. Het geplande orgel- en beiaardconcert vandaag op de Grote Markt zal met een aangepast programma spelen en onderbroken worden. De opbrengsten van de concerten vandaag worden integraal geschonken aan de mensen in de getroffen gebieden.

(Foto: onder)

De politie, brandweer, een delegatie van het stadsbestuur en mensen van de stadsdiensten verzamelden dinsdagmiddag op de Grote Markt  in Mechelen voor een herdenkingsmoment naar aanleiding van de dag van nationale rouw. Ook heel wat voorbijgangers hielden even halt en stonden samen met de hulpdiensten stil bij de slachtoffers van de zondvloed van vorige week.

Foto onder: Ook de lokale politie Klein-Brabant  verzamelde voor een eerbetoon en een minuut stilte 

De slachtoffers van de ramp werden ook herdacht in Mol.

Herdenking door brandweer Beerse.