4u08

Heist-op-den-Berg wacht niet op overlegcomité en vraagt alle buitenschoolse activiteiten -12-jarigen stil te leggen

Het overlegcomité buigt zich vandaag over niewe verstrengingen van de coronamaatregelen. Onder meer de sluiting van de scholen ligt op tafel omdat een groot deel van de besmettingen zich bij jonge kinderen voordoen. De gemeente Heist-op-den-Berg wacht niet op een beslissing en vraagt nu al aan de verenigingen om alle activiteiten voor -12-jarigen op te schorten tot de aan de kerstvakantie.

"We stellen vast dat 1/4de van de besmettingen bij kinderen jonger dan 12 jaar worden vastgesteld", klinkt het. "Dit heeft een grote invloed op de organisatie van onderwijs en opvang in onze gemeente. Zo schakelt de buitenschoolse kinderopvang vanaf maandag over op noodopvang."

"Gezien de omstandigheden vragen we verenigingen dan ook met de grootste aandrang om alle activiteiten voor -12-jarigen stil te leggen tot aan de kerstvakantie. Het mengen van kinderen van verschillende leeftijden, klassen en scholen willen we zo veel mogelijk vermijden in naschoolse gebeuren. Dit is cruciaal in het haalbaar organiseren van onderwijs en noodopvang", besluit de gemeente.