19u19

Ex-medewerkster bpost besteelt hoogbejaarde man: 2 jaar cel met uitstel

Een voormalig verantwoordelijke van het bpost-kantoor in Puurs-Sint-Amands is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar cel met uitstel. De vrouw zou jarenlang geld afgehaald hebben van de rekening van een hoogbejaarde man. Alles samen zou ze zo meer dan 100.000 euro gestolen hebben. Eerder kreeg de vrouw een celstraf van 4 jaar, waarvan 2 jaar effectief. In beroep krijgt ze nu dus een mildere straf.

Ann V. uit Rumst liep in 2017 tegen de lamp. Het slachtoffer en zijn kinderen kwamen erachter dat er geld van de spaarrekening van de man ging via verdachte transacties. Al snel krijgen politie en gerecht de verantwoordelijke van het bpost-kantoor in Puurs-Sint-Amands in het vizier. Ze zou de handtekening van de man vervalst hebben. Op beelden van bewakingscamera's was te zien hoe ze geld van de rekening van haar slachtoffer haalde. De vrouw heeft altijd ontkend.

Proces opnieuw

Vorig jaar kreeg de vrouw een celstraf van 4 jaar, waarvan 2 jaar effectief. Maar daartegen ging ze in beroep. Dat proces in beroep werd eind vorige maand overgedaan, omdat in het eerste proces voor het Hof van Beroep een magistraat zetelde die eerder al betrokken was in de zaak. Hij zat in de Kamer van Inbeschuldigingsstelling die kort na haar arrestatie moest oordelen over de voorlopige hechtenis van de vrouw.

Maar ook in die nieuwe zitting werd de vrouw veroordeeld. Ze kreeg weliswaar een mildere straf. De rechter legt haar een straf van 2 jaar met uitstel op. Als de vrouw de komende 5 jaar geen nieuwe feiten pleegt, moet ze dus niet opnieuw naar de cel. Ze zat wel een tijdje in voorhechtenis.

De familie van het slachtoffer reageert teleurgesteld op het nieuwe vonnis.

Foto: Kantoor bpost Puurs-Sint-Amands