19u48
De wereld vandaag
vrijdag 1 juli
20°C
4 km

Duffelse lentehappenings

De traditionele lentehappenings in Duffel zijn terug van weggeweest: de Kunstroute, de Erfgoeddag, de Markt voor mensen met talent en de langste veggietafel. Dit jaar doen ze er in Duffel nog een openluchtexpo van tekeningen bovenop. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Lente-expo

Vanaf vrijdag 22 april brengen ze alle werkjes samen in een fleurig geheel. Dat stellen we een maand lang tentoon in het straatbeeld. 

In de bibliotheek vindt intussen een tentoonstelling plaats van oude Duffelse schoolfoto's en van schoolerfgoed. Je kan die op erfgoedzondag bezoeken van 9.30 tot 16 uur. Tot en met zaterdag 30 april is de tentoonstelling ook nog toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Weekend van 30 april en 1 mei

“Vorig jaar stak stormweer stokken in de wielen van de geplande Kunstroute in open lucht. Dit jaar hopen we op droog en windstil weer voor het geanimeerde wandeltraject. Op zaterdagnamiddag 30 april start die bij De Kunstfabriek in de Rietlei, gaat door het Muggenbergpark en loopt verder langs het Jeugdhuis en Cinema Plaza en keert dan terug richting De Kunstfabriek”, haalt schepens Cultuur en Onderwijs Lili Stevens (CD&V) Lili Stevens aan.

“Op de route ziet men tal van werkstukken van de cursisten van De Kunstfabriek achter ramen en etalages. Onderweg is er muziek op drie podia en binnenin de Sint-Martinuskerk. En passant pik je een woordje Spaans en Italiaans mee en is er drankgelegenheid”, licht Stevens verder toe.

“Na een noodgedwongen onderbreking van twee jaar is de Markt voor mensen met talent opnieuw present. Op zondagochtend 1 mei stallen tientallen standhouders hun zelfontworpen producten uit op het stationsplein. Ze zijn gemaakt in beperkte oplage. Wie van originele spulletjes houdt, vindt vast zijn gading op deze editie van de Markt voor mensen met talent. Voor de middaglunch kan je aanschuiven aan de langste veggietafel”, geeft de schepen van cultuur nog mee.