Jenevers drinken om bloedziektes te bestrijden

zat 3 Feb
jeneverbar_1.jpeg
In Minderhout, een deelgemeente van Hoogstraten, organiseerden vrienden en familieleden van Arne Torremans zaterdag een jeneverbar voor het goede doel. Arne Torremans was een twintiger die leed aan een zeldzame bloedziekte. Zelfs een stamceltransplantatie kon hem niet redden. De opbrengst van de jeneverbar gaat naar onderzoek van het Universitair Ziekenhuis in Leuven.

Anderhalf jaar geleden was Arne ziek geworden. Hij had een zeldzame bloedziekte, PNH. Op deze dag, exact een jaar geleden, kreeg hij een stamceltransplantatie. Hijzelf en zijn vrienden noemden het zijn tweede geboorte. Maar helaas sloeg de therapie niet aan, en overleed op 11 juni vorig jaar."

Het waren de vrienden en familie van Arne die op het idee kwamen om de jeneverbArne uit de grond te stampen. En het idee vindt duidelijk bijval. Honderden mensen zijn er bij.

De opbrengst van de jeneverbar gaat naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven, waar ze onderzoek verrichten naar zeldzame ziektes. Overal staan foto's van de jongeman, en enkele collega's hebben ook zijn vrachtwagen naar hier gebracht. Op die manier is Arne er zelf toch ook een beetje bij. 

jeneverbar_2.jpeg
jenevarbar_3.jpeg

Met zijn foto's en zijn vrachtwagen is Arne er zelf ook toch bij op de JenerbArne in Minderhout. (Foto's: RTV)