19u10

Drugsplantageontdekt.be uitgebreid naar heel het land ?

Het anonieme drugsmeldpunt drugsplantageontdekt.be van het parket Antwerpen wordt mogelijk uitgerold in heel het land. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne gezegd na een vraag van Open VLD-kamerlid Marianne Verhaert. Vorig jaar kwamen er op het anonieme drugsmeldpunt voor onze provincie 260 meldingen over een mogelijke cannabisplantage of drugslabo binnen, vooral uit de zones Noorderkempen en Turnhout. 16 meldingen bleken ook positief. Ook in Limburg bestaat zo'n anoniem meldpunt al.

Uitrollen over het hele land

De anonieme drugsmeldpunten in de provincies Antwerpen en Limburg zorgen voor steeds vaker bruikbare informatie op over drugslabo’s en illegale plantages. In de provincie Antwerpen kwam er eind 2021 met een eigen meldpunt. In 2022 kwamen er 260 meldingen binnen en dit jaar al 39. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil de meldpunten drugsmeldpunten nu uitrollen over het hele land.De meldpunten zijn een uitstekende aanvulling in de strijd tegen de handel en productie van drugs, luidt het.  

Ontdek je in jouw buurt een cannabisplantage, drugslabo of een dumping van drugsafval? Meld het anoniem via https://www.drugsplantageontdekt.be/

Foto: archief