Twee jonge dealers aan station Nekkerspoel betrapt, fiets gestolen en cannabis op zak

woe 31 Jan
zakje_cannabis_archief.jpg
Inspecteurs van de politie Rivierenland konden afgelopen zaterdag twee jonge verdachten oppakken. Het duo probeerde aan het Ontvoeringsplein in Mechelen, nabij het station Nekkerspoel, een fiets te stelen. Een van hen was in het bezit van een fiets. Ze hadden ook drugs op zak. De twee tieners moesten in opdracht van een 23-jarige Mechelaar cannabis aan de man brengen. Ook hij werd opgepakt en ter beschikking van het parket gesteld. De drie verschenen voor de onderzoeksrechter.

Eerst betrapt op diefstal van een fiets

Aan één van de perrons spreken de inspecteurs zaterdagnamiddag de jongemannen aan en gaan over tot controle. Het tweetal geeft een onsamenhangend verhaal over van wie de fiets is.  De jongste van de twee vlucht weg en verliest daarbij een plastiek zak met daarin enkele gripzakjes met cannabis. Niet veel later kon hij overmeesterd worden. 

Gripzakjes met cannabis

Bij controle van de 19-jarige vinden de inspecteurs ook bij hem een zak met enkele gripzakjes met cannabis. De drugs en de gestolen fiets worden in beslag genomen, en de twee jongeren worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Na verder onderzoek blijkt dat de twee tieners in opdracht van een 23-jarige Mechelaar de drugs aan de man probeerden te brengen. Ook hij werd opgepakt en ter beschikking van het parket gesteld. Het drietal verscheen zondagmiddag voor de onderzoeksrechter in Turnhout. 

Foto: archief