14u52

Drie broers veroordeeld tot 40 maanden cel voor extreem geweld

Drie broers uit Arendonk zijn veroordeeld tot celstraffen van 38 tot 40 maanden. Ze zaten al enkele maanden in de gevangenis voor extreem geweld. Ze hadden hun ex-stiefvader zwaar toegetakeld.

Op 1 mei om 22.50 uur belden de drie broers aan bij de woning van hun ex-stiefvader aan de Veerpontstraat in Beerse. Zijn dochter deed de deur open. De drie gemaskerde mannen stormden het huis in op zoek naar de man. Iedereen die in de weg stond, werd weg geduwd. In de slaapkamer gaven ze het slachtoffer zoveel klappen dat hij het bewustzijn verloor. De ambulanciers troffen hem aan in een grote plas bloed.

Tijdens het onderzoek bleek dat de moeder van de jongens hen tot het geweld had aangezet.  Eerder gaf ze hen al de opdracht om haar ex-partner te bespieden, zijn auto bekrassen of zijn autobanden stuk steken. 

De jongste broer, die eerder al werd veroordeeld voor een diefstal met geweld, kreeg nu 40 maanden cel, waarvan 24 maanden effectief. De andere twee kregen 38 maanden cel, waarvan respectievelijk 18 en 22 maanden effectief.