9u01

De Glemping, glamoureus kamperen op z’n Kempens

Camping Houtem in Kasterlee gaat deze zomer even de glamourtour op. In een stuk natuurgebied, naast de bestaande terreinen, opent vrijdag ‘De Glemping’. Daar kan je vier maanden lang glamoureus kamperen op z’n Kempens, zonder pretentie dus.

Tijdens en na de pandemie bleek dat vakanties in eigen land, met daarbij kampeertoerisme, fors aan belang wonnen. Mensen willen genieten op een authentieke manier, ook in de eigen omgeving met meerdere korte vakanties. Tegelijk beleefde het glamping concept, het iets meer comfortabel kamperen, een steile opmars. “Dankzij Toerisme Vlaanderen leerden we dat er ook glamping sites in natuurgebied mogelijk waren,” vertelt initiatiefnemer Vic Van Eyck.  Daarop kwam hij met het plan om gedurende vier maanden een natuurvriendelijke glamping in te richten. Daarbuiten maakt hij een wandelbeleefzone van waar wandelaars het hele jaar door kunnen genieten van de schoonheid van de wandelroutes aan de oevers van de Kleine Nete.

“Dit jaar zien we onze Glemping nog als een proefproject, licht de zaakvoerder toe. “We bouwden twee luxueuze Iglucabins om tot summercabins. Die kregen de namen ‘Aardig’ en ‘Luchtig’. Daarnaast staat er in een veld vlakbij ook nog een wellnesscabine ‘Waterig’. Daarnaast is er nog de zomerbar ‘Vurig’ om zo de vier oerelementen samen te brengen.” Straks meer in RTV Vandaag.