0u31

Blije stenen zoeken tijdens Katelijnse buitenspeeldag

Omdat ze door de coronapandemie het binnenplein van het gemeentehuis niet kunnen omtoveren tot een mega-speelterrein, komt het Huis van het Kind van Sint-Katelijne-Waver met een leuk alternatief op de Buitenspeeldag. Ze verstoppen vanmorgen duizend blije stenen op de verschillende buitenspeelplekken in de gemeente.

“We nodigen alle kinderen en ouders uit om op de Buitenspeeldag te spelen op deze speelplekjes”, zegt burgemeester Kristof Sels. “Vind je een blije steen? Laat hem dan een glimlach op je gezicht toveren. Daarna mag je hem meenemen en op een ander speelplekje in onze gemeente achterlaten. Dan kan hij daar weer een nieuwe vinder opvrolijken. Op die manier blijft de Buitenspeeldag niet beperkt tot één dag, maar loopt hij dagen, wie weet zelfs weken verder.”


Sommige blije stenen zijn te groot om te verplaatsen. “Vind je er zo één? Laat hem dan vooral liggen, maar maak er een leuke foto mee. Dat mag natuurlijk ook met de andere, kleinere stenen. Foto’s mogen gedeeld worden via sociale media met de hashtag #reismeeinskw.