7u52

Advocaat van moeder vraagt bijkomend onderzoek naar dood van 14-jarige Jairon

De advocaat van de moeder vraagt bijkomend onderzoek naar de dood van de 14-jarige Jairon uit Turnhout. Die lag bijna twee maanden dood in zijn bed in een woning in Turnhout. Een autopsie bracht geen duidelijkheid over de doodsoorzaak.

In februari trof de politie het lichaam van de 14-jarige Jairon aan in een huurwoning in de Kampheidelaan in Turnhout. De jongen woonde er samen met zijn vader, broers, nog vijf volwassenen en enkele kinderen. Jairon lag al acht weken dood in zijn bed. Hij werd eind vorig jaar ziek maar zijn vader en de medebewoners geloofden dat een mirakel van God hem zou genezen.

De vader zit nog in de cel voor het opzettelijk niet verzorgen van iemand met de dood tot gevolg, en voor schuldig verzuim. De vijf medebewoners zijn weer vrijgelaten.

 

Tegenstrijdige verklaringen

De wetsdokters konden de doodsoorzaak van Jairon niet meer achterhalen, omdat zijn lichaam al te zwaar ontbonden was. De advocaat van de moeder van Jairon vraagt nu bijkomend onderzoek. Zo willen ze te weten komen wat er echt gebeurd is. Volgens hem zijn er nog heel wat vragen niet beantwoord en zijn er door de betrokkenen tegenstrijdige verklaringen afgelegd.