3u33

(6/03) 124 nieuwe besmettingen: stabilisering zet zich door

Met 124 nieuwe besmettingen vandaag, lijken de cijfers verder te stabiliseren. De positieve testen zijn netjes verdeeld over onze beide arrondissementen: 62 in het arrondissement Mechelen en ook 62 in het arrondissement Turnhout.

In het arrondissement Mechelen 2 uitschieters: Mechelen zelf telt 17 nieuwe gevallen, Puurs-Sint-Amands 13. Dan volgen Willebroek (8), Bornem (6), Nijlen en Heist-op-den-Berg (4). In Putte zijn er 3 bijkomende besmettingen, in Sint-Katelijne-Waver, Lier en Bonheiden telkens 2 en tot slot eentje in Duffel.

In de Kempen zien we alleen een echte uitschieter in Geel: 11 nieuwe besmettingen. Dan volgen Oud-Turnhout (6) en Meerhout (5), twee kleinere gemeenten met een toch opvallend hoog cijfer. Mol en Retie tellen er 4, Turnhout, Rijkevorsel, Lille, Kasterlee, Herentals en Beerse allemaal 3.

Verder zijn er 2 extra positieve testen in Arendonk, Merksplas, Ravels en Westerlo en eentje in Laakdal, Hoogstraten, Balen en Baarle-Hertog. In Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Herselt, Hulshout, Vorselaar en Vosselaar kwamen er geen nieuwe gevallen bij.