11u36

40 maanden cel geëist voor aanzetten tot prostitutie

Voor de rechter moest een 31-jarige man uit Morkhoven verschijnen. Hij zou vorig jaar in oktober een vrouw opgesloten hebben in zijn appartement. De beklaagde dwong de vrouw tot prostitutie. Hij riskeert nu een gevangenisstraf van 40 maanden cel. Na enkele dagen kon de vrouw haar ex-vriend een sms-bericht sturen. Die verwittigde op zijn beurt de politie.

Prostitueren

In oktober vorig jaar kreeg politie Neteland telefoon van de ex-vriend van het slachtoffer. Die vertelde dat de vrouw tegen haar wil werd vastgehouden in Morkhoven. Hij gaf haar cocaïne en dwong haar zich te prostitueren. De beklaagde maakte voor haar een account aan op redlights.be, met zijn gsm-nummer. Hij maakte de afspraakjes en  zij moest het geld aan hem geven. In die dagen zijn verschillende mannen bij haar langs geweest.

Volgens de advocaat van de man heeft hij de vrouw echter nooit gedwongen en had het slachtoffer al een profiel op redlights.be.

Het openbaar ministerie vordert nu een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden en een geldboete. Het vonnis volgt later deze maand. 

Rechtenvrije stockfoto