5u01

4 overlijdens en meer besmettingen in woonzorgcentrum Meerhout

Afgelopen weekend zijn 4 bewoners overleden, waarvan 3 personen die in leefgroep Parel verbleven dat meldt het door covid-19 geteisterde woonzorgcentrum De Berk in Meerhout. Leefgroep Parel kreeg te maken met een uitbraak van het virus en de bewoners van deze leefgroep die negatief testten vorige vrijdag zijn opnieuw getest. Helaas blijken nu ook alle 11 bewoners positief te zijn. Verder zijn er ook 5 medewerkers besmet. Een domper na de eerste golf waar hier geen enkele besmetting was.

Woensdag nieuwe coronatest

Dit resultaat betekent dat de quarantaineleefgroep Parel nog twee weken in isolatie blijft, dus tot 30 augustus. De besmettingen zijn nog steeds beperkt tot de bewoners die in leefgroep Parel wonen en de medewerkers die er gewerkt hebben voordat de leefgroep in quarantaine ging. 

Morgen worden ook alle andere medewerkers opnieuw getest. Op basis van de testresultaten willen ze de situatie in het woonzorgcentrum evalueren, de maatregelen herbekijken en zo nodig aanpassen. Intussen biedt het woonzorgcentrum de getroffen families hun oprechte deelneming aan.