Elke Mechelse deelgemeente heeft nu eigen digibankpunt ook Heffen

maa 12 Feb
digibank_foto_stad_mechelen_1202.jpg
Met de oprichting van een digibankpunt in Heffen vervult de stad Mechelen de ambitie om voor elke deelgemeente een digibankpunt te organiseren. Hierdoor kunnen mensen steeds dicht bij huis naar een centrale locatie voor al hun digitale vragen.Tegen eind dit jaar zullen er nog acht digibankpunten bijkomen. Zo komen er in Mechelen totaal achttien punten. De stad zet op deze manier in op een toegankelijke ondersteuning, zodat elke digitale hulpvraag op de juiste plaats terechtkomt.

"Sinds de start van het aanbod in april 2023 kon de stad al 784 personen ondersteunen met een hulpvraag. Dit gaat van het ontwikkelen van digitale vaardigheden tot het uitlenen van laptops of gsm’s. Zo werden er al 325 toestellen uitgeleend. Met veel dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten als coach of technicus. Zonder hen kunnen we met dit project nooit zulke mooie resultaten als nu boeken”, zegt schepen van slimme stad Rina Rabau Nkandu. 

Digibankpunten

Bij de digibankpunten vind je een vorming of ondersteuning op maat met betrekking tot digitale vaardigheden. Mensen met weinig of geen ervaring met computers of internet, die wel nood hebben aan hulp met bijvoorbeeld het gebruik van Itsme of Mijn Burgerprofiel, kunnen hier terecht. Je vindt digibankpunten op de volgende locaties: Sociaal Huis, Huis van de Mechelaar,  VDAB Mechelen, Digibankatelier, Hombeek, Leest, Heffen, Battel, Walem en Muizen. 

Foto: stad Mechelen