15u47

(27/11) 167 nieuwe coronabesmettingen: lichte daling maar wel duidelijke hotspots

Het zijn er een beetje minder dan gisteren maar dat is geen reden om hoera te juichen. Het aantal nieuwe besmettingen blijft te hoog met 120 gevallen in de Kempen en 47 in het arrondissement Mechelen. Daar gaat het dus beter.

4 keer dubbele cijfers met Mol toch weer als absolute uitschieter

Het ging een tijdje beter in Mol en de druk op het ziekenhuis is ook lichter (zie elders op onze homepage) maar aan het begin van de ketting lijkt het toch weer fout te lopen. Gisteren al dubbele cijfers en vandaag zelfs 19 nieuwe gevallen.

Duidelijk meer dan de 13 in het grotere Turnhout en de 11 nieuwe gevallen in de Molse buurgemeenten Balen en Geel.

In de andere Kempense gemeenten blijft de toestand zowat stabiel. 7 nieuwe gevallen in Lille en toch ook nog 6 in Arendonk, Herentals en Westerlo. 4 nieuwe besmettingen zijn er in Beerse, Hoogstraten, Oud-Turnhout en Laakdal. In Dessel, Kasterlee, Retie en Rijkevorsel gaat het om 3 mensen.

2 nieuwe gevallen zien we in Hulshout, Meerhout, Merksplas en Ravels. 1 in Grobbendonk, Herenthout, Herselt, Vorselaar en Vosselaar.

Onze kleinste gemeente Baarle-Hertog doet het zonder nieuwe gevallen net als de gemeente Olen. 

 

Daling in Mechelen maar zeer verschillend beeld

Bornem is vandaag de slechtst presterende gemeente met 9 nieuwe coronabesmettingen. Lier, Mechelen en Puurs-Sint-Amands hebben er 8.

Willebroek heeft 5 nieuwe gevallen en Heist-op-den-Berg 3. Nijlen en Putte 2 en Berlaar en Sint-Katelijne-Waver 1.

Alleen Duffel en Bonheiden zijn vandaag vrij van nieuwe coronabesmettingen.