5u43

(1/7) Grootste stijging coronacijfers sinds eind april: 1737 nieuwe besmettingen

In beide regio’s schieten de coronacijfers weer de hoogte in. De cijfers bereiken dan ook weer een nieuw hoogtepunt, met de grootste stijging sinds eind april van dit jaar. De besmettingen komen nu vooral voor bij de werkende bevolking. Momenteel staat de teller van het aantal nieuwe coronabesmettingen voor regio Rivierenland en de Kempen op 1737, zo’n 613 besmettingen extra sinds afgelopen dinsdag.

Rivierenland

Sinds afgelopen dinsdag klommen de nieuwe coronabesmettingen in regio Rivierenland weer de hoogte in, met meer dan 200 extra coronabesmettingen. De cijfers stegen van 469 naar 675.

Alleen in Sint-Katelijne-Waver was er een daling op te merken in het aantal nieuwe coronabesmettingen. Daar staat de teller nu op 13. Verder gingen de cijfers in alle andere gemeenten in regio Rivierenland de hoogte in. In de meeste gemeenten wordt er een stijging opgetekend van zo’n 15 à 30 nieuwe besmettingen. Berlaar (16), Putte (30) en Bonheiden (27) waren bovendien de zwakste stijgers, met niet meer dan 10 extra besmettingen ten opzichte van afgelopen dinsdag. In Mechelen (177) en Heist-op-den-Berg (100) daarentegen stegen de cijfers het meest, met meer dan 30 nieuwe besmettingen.

Kempen

Ook in de Kempen zitten de cijfers in de lift: in slechts drie dagen klommen de cijfers van 655 naar 1062.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen ging dan ook omhoog in zo goed als alle Kempense gemeenten, behalve in Retie (17) en Dessel (19), waar ze respectievelijk met 1 en 10 besmettingen daalden. De grootste stijgers in de Kempen zijn Turnhout (111) en Geel (102), waar de cijfers met meer dan 30 extra besmettingen omhoog gingen. In alle andere Kempense gemeenten bleef de stijging getemperd, met een toename die tussen de 10 à 30 nieuwe besmettingen bleef.