3u43

158 nieuwe besmettingen bij ons. Daling zet zich door (14/11)

De afgelopen 24u zijn er bij ons opnieuw 158 nieuwe Covid-besmettingen bijgekomen. Dat blijkt uit het dagelijkse rapport van Sciensano. De cijfers durven soms wel eens schommelen en op een dag weer eens plots stijgen, maar het is wel duidelijk dat we in een dalende lijn zitten.

Kempense steden

In de Kempen werden er 104 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het valt op dat vooral in de steden de cijfers sterk stijgen. In Turnhout kwamen er 22 nieuwe besmettingen bij. In Geel 13 en in Herentals 9. Mol, ook een grote gemeente, heeft 8 positieve testen. Ook Arendonk, een relatief kleinere gemeente, heeft een hoog cijfer. Maar dat heeft wellicht te maken met de uitbraak in het rusthuis daar. In alle andere steden en gemeenten kwamen er hooguit 5 nieuwe besmettingen bij.

Mechelen

In het arrondissement Mechelen is het niet onlogisch dat de stad Mechelen de meeste besmettingen heeft. Maar 10 nieuwe gevallen, valt relatief mee. Lier, Nijlen en Puurs-Sint-Amands noteren alledrie 7 nieuwe besmettingen. Putte heeft er 6, Duffel 5 en Heist-op-den-Berg 4. De andere gemeenten hebben er minder of helemaal geen.

Als je wil weten hoeveel mensen er in jouw stad of gemeente al Covid-19 opliepen, dan kan je altijd ons kaartje raadplegen.