16u45

(10/1) 135 nieuwe coronagevallen: regio Mechelen zwaarder getroffen dan Kempen

Sciensano heeft vanmorgen 135 nieuwe coronabesmettingen bijgeteld in onze regio. Het zijn er 74 in het arrondissement Mechelen en 61 in het arrondissement Turnhout. Ondanks dat de Kempen meer dan 100.000 inwoners meer heeft, ligt het aantal nieuwe besmettingen er toch lager.

Lier is uitgeproken hotspot

De stad Lier doet het andermaal niet goed vandaag. Er zijn 21 gevallen bijgeteld. Die zijn gelinkt aan uitbraken in 2rusthuizen die op hun beurt dan weer aanleiding hebben gegeven tot verspreiding in het ziekenhuis van Lier. Daar geldt momenteel een opnamestop en worden alle patiënten en medewerkers vandaag getest.

 

Heist-op-den-Berg heeft 11 nieuwe besmettingen. Daar wordt de oorzaak gezocht bij familiefeestjes en terugkeerders uit vakantie. In Mechelen-stad zijn 8 mensen extra besmet geraakt, in Nijlen 7 en in Duffel en Putte 6.

5 nieuwe besmettingen zijn er in Berlaar wat ongebruikelijk is in die minst getroffen gemeente in onze regio in 2020. Ook Bornem telt 5 nieuwe gevallen. Sint-Katelijne-Waver heeft er 3, Bonheiden en Willebroek hebben er 1 en in Puurs-Sint-Amands, de thuisbasis van het Pfizervaccin zijn er geen.

Hoogstraten is zwaarst getroffen in Kempen

De stad Hoogstraten tegen de Nederlandse grens telt er vandaag 12 gevallen bij. Volgens het bestuur heeft dat te maken met eindejaarsfeestjes en vakantieterugkeerders.In Turnhout zijn er 8 nieuwe besmettingen en in Geel 7. Merksplas en Rijkevorsel in de Noorderkempen doen er 4 gevallen bij.

In Balen, Kasterlee, Mol en Westerlo zijn 3 extra mensen besmet geraakt. In Dessel, Herentals en Laakdal 2.

1 nieuwe besmetting is er in Arendonk, Beerse, Herselt, Meerhout, Olen, Oud-Turnhout, Ravels en Retie.

In Baarle-Hertog, Grobbendonk, Herenthout, Hulshout, Lille, Vorselaar en Vosselaar zijn er geen nieuwe gevallen.