Verdachte gijzeldrama Merksplas doorverwezen naar hof van assisen

woe 19 Jun
© RTV archief

De 44-jarige man, die in juni 2022 het huis van zijn ex-vriendin binnendrong, haar en haar gezin gijzelde en haar 19-jarige zoon neerstak, moet zich verantwoorden voor het hof van assisen. De zoon van de vrouw overleefde de aanval niet.

De Rodenbachstraat in Merksplas wordt op zaterdag 24 juni 2022, bijna 2 jaar geleden, volledig afgesloten. In één van de woningen is een gijzeling aan de gang. De 44-jarige man bedreigt er zijn ex-vriendin en haar gezin, onder andere haar nieuwe vriend, met een mes.

De 19-jarige zoon van de vrouw, Jarne Pire, wil zijn moeder beschermen en krijgt een dodelijke messteek. De vrouw en haar dochter raken eveneens gewond, de nieuwe partner van de vrouw kon eerder al ontsnappen.

Onderzoek afgerond

De feiten werden in oktober 2022 gereconstrueerd, en nu is ook het hele onderzoek afgerond. De verdachte wordt doorverwezen naar het hof van assisen: voor moord, poging tot moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. Wanneer de zaak voor het assisenhof zal verschijnen, is nog niet bekend.