Boot Marinekadetten Geel na herstelling opnieuw in het water gehesen

din 9 Jul
© RTV

Begin dit jaar werd het korpsschip Victory van het Koninklijk Marine Kadettenkorps Geel door defensie die uit het water gehaald. Na de nodige dringende herstellingen kan het schip vandaag terug in het water. De sectie Hijs van het bataljon Genie maakt er meteen een oefening van. Met grote telescopische kranen is het 17 ton zware schip opnieuw in het water gelaten.

Het onderhouden van een vloot schepen is geen evidentie. Zeker niet met beperkte financiële middelen. Eén van de schepen van het Koninklijk Marine Kadettenkorps in Geel, de V222 Victory, moest begin dit jaar dringend op het droge om een lekkende koeling te kunnen herstellen.

Dokken in een klassiek droogdok was financieel niet haalbaar en daarom werd er naar een andere oplossing gezocht.

Spectaculaire oefening

Uiteindelijk schiet Defensie hen te hulp via de Genie uit Burcht. Ter hoogte van hun basis aan Sas 9 werd het schip op het droge gehaald. Daarna konden ze de herstellingen in de eigen basis in Geel-Ten Aard uitvoeren.

De Genie maakte er toen een heuse oefening van en met 2 grote telescopische kranen kon het 17 ton zware schip op het droge gezet. En vandaag is die bijzondere hijsoperatie nog eens herhaald om het gevaarte te water te laten. Opnieuw een spektakel dus.