Maïsdoolhof in Geel Ten-Aard kan wel open gaan

din 9 Jul
© RTV

Het maïsdoolhof in Geel Ten-Aard kan wel open gaan. Momenteel staat de maïs aan Rundsvoort nog laag, maar alles zou nog op tijd goed komen. Ze verwachten dat over tien dagen er niet over de maïs te kijken valt.

Het maïsdoolhof van Geel-Ten Aard is stilaan een begrip geworden in de Kempen. Al was het maar door de moeite die de Landelijke Gilde in het doolhof steekt. Want ieder jaar willen ze verrassen met een figuur, dit jaar is het een konijn mèt wortel geworden waar ze toch wat tijd in gestoken hebben. Alleen wil de maïs nog niet helemaal meewerken, op sommige plaatsen staat hij nog maar kniehoog maar dat zou binnen tien dagen een heel ander beeld moeten zijn.

Het maïsdoolhof in Beerzel kondigde eerder aan dat het afgelast is door de natte weeromstandigheden maar in Geel Ten-Aard ziet de Landelijke Gilde het nog wel zitten. En ze verwachten ook dat over 10 dagen de maïs echt hoog zal staan en er niet meer over te kijken valt.

Het maïsdoolhof & zomerbar van Landelijke gilde Ten-Aard zal elke zaterdag en zondag geopend vanaf 13 juli tot en met 8 september. Het maisdoolhof kan je bezoeken van 10 tot 17 uur en kost 6€/pp, inclusief drankje en deelname aan de wedstrijden.

Deelnemers die moeten bekomen van de zoektocht, kunnen verpozen op het uitgebreide zomerterras met springkasteel, speeltoestel en zandbak. Ook een dierenweide ontbreekt er niet.