72 appartementen op site hotel Mollenhof en renovatie Villa Flora

woe 22 Feb 2023
De plannen voor een nieuw bouwproject op de site van Villa Flora en voormalig hotel Mollenhof op de hoek van de Turnhoutsebaan met de Bossestraat en de Groeneweg in Mol zijn klaar. Silverline Development werkte een voorstel uit voor de renovatie van Villa Flora in combinatie met de bouw van 72 appartementen, verspreid over vier nieuwe bouwvolumes. Het openbaar onderzoek loopt tot 25 maart.

Naast de renovatie van Villa Flora bevatten de plannen 3 kleinere bouwvolumes en 1 groter appartementsgebouw. Dit laatste ligt langs de Groeneweg en krijgt de naam Mollenhof. De 3 kleinere bouwvolumes worden ingeplant langs de Turnhoutsebaan.

Publiek toegankelijk park

Het volledige gebied blijft bovengronds maximaal autovrij. Het parkeren gebeurt ondergronds. Alleen voor Villa Flora zijn er 5 bovengrondse parkeerplaatsen voor bezoekers. Het volledige project is ingebed in een publiek toegankelijke groene parkzone met zitbanken en trage doorsteken voor fietsers en voetgangers. Tussen de nieuwe bouwvolumes komt een grotere open ruimte zodat er een centraal plein ontstaat. 

Villa Flora blijft volledig intact en ondergaat een grondige renovatie. De afstanden van de nieuwe bouwvolumes tot de historisch waardevolle villa blijven zo groot mogelijk.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek naar dit dossier loopt van 24 februari tot 25 maart. In deze periode kan je het volledige dossier online raadplegen via www.omgevingsloket.be (zoek op dossiernummer OMV_2022097162). Na afspraak kan je de documenten en plannen ook inkijken op de dienst ruimtelijke ordening.  

Er komen 72 appartementen verspreid over 4 bouwvolumes. (Foto's: gemeente Mol)