Zilvermeer verwelkomt 100.000ste bezoeker: kwart minder volk door kwakkelzomer

don 31 Aug
Het provinciaal domein Zilvermeer in Mol bereikte vandaag de kaap van de 100.000 bezoekers. En dat is pas laat op het seizoen. Dat is natuurlijk het gevolg van de typisch Belgische zomer met grijze wolken en regenbuien en af en toe enkele zonnige zomerdagen. De familie Cauwenbergs werd in de bloemetjes gezet en kreeg uit handen van gedeputeerde Mireille Colson en directeur Igor Geubbelmans een jaar vol ontdekkingen en belevenissen op het domein.

Veilig verkeersplateau

Het Zilvermeer kreeg een kwart minder dagbezoekers op het domein deze zomer, ook bij de Lilse Bergen en bij de Mosten in Hoogstraten horen we hetzelfde verhaal. En dat heeft uiteraard te maken met de wisselvallige zomer. 

Dit seizoen was meteen ook het laatste met de oude luifel daginkom voor het Zilvermeer. Die maakt plaats voor een veilig verkeersplateau. De eerste fase van de werken zijn al afgerond. Over een afstand van 120 meter werd op de Zilvermeerlaan de rijstrook in beton en het aanliggende betonnen fietspad volledig uitgebroken en heraangelegd.  

Fase 2 start volgende maandag. Dan verdwijnt ook ook de oude luifel aan de daginkom. 

Foto: Provincie Antwerpen