Werkzoekenden bezoeken Gudrun: “Jobdag moet sollicitatiedrempel verlagen”

vrij 2 Dec 2022
26 werkzoekenden zijn vrijdag langsgeweest bij de Lierse praline- en truffelfabrikant Gudrun voor een jobdag. De bezoekers konden zo op een laagdrempelige manier kennismaken met het bedrijf en kregen na de rondleiding de kans om hun CV achter te laten. Het bedrijfsbezoek is een initiatief van LierWerkt!, een project van het OCMW en de stad Lier om moeilijk activeerbare mensen aan een job te helpen.

LierWerkt!

De laatste jaren is er veel werkgelegenheid bijgekomen in Lier en de werkloosheidscijfers zijn dan ook gedaald. Maar voor mensen die langdurig werkloos zijn, laaggeschoolde jongeren of mensen met een migratieachtergrond is er nog niet meteen een daling in de cijfers op te tekenen. De stad en het OCMW Lier hebben dan ook de handen in elkaar geslagen om, samen met de VDAB en andere lokale partners en bedrijven, LierWerkt! op poten te zetten.

Familiementaliteit

De Lierse praline- en truffelfabrikant Gudrun heeft niet getwijfeld om mee te doen aan het project. Hoewel het bedrijf nu wel internationaal actief is, startte Gudrun 80 jaar geleden als een klein Liers familiebedrijf. Nu werkt Gudrun ook nog altijd met lokaal talent en blijft de familiementaliteit behouden binnen het bedrijf. De pralinefabrikant is dan ook blij om nieuwe gezichten te leren kennen en hen warm te maken voor een job bij Gudrun. 

LierWerkt! is gericht op werkzoekenden uit kansengroepen. De jobdagen moeten voor hun de drempel van het solliciteren verlagen. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: archiefbeeld