Daf Trucks in Oevel-Westerlo is 'Factory of the Future'

zat 10 Feb
daf_truck.jpg
DAF Trucks Vlaanderen is in de bloemetjes gezet als ‘Factory of the Future’. Een erkenning voor de toekomstgerichte omvorming van de aloude fabriek in Oevel-Westerlo. DAF maakt er cabines en assen en spreekt zelf van één van de meest innovatieve fabrieken ter wereld in zijn soort Het is technologiefederatie Agoria die het ‘Factory of the Future’-certificaat uitreikt aan baanbrekende en duurzame fabrieken in België.

Stijn Van Eyken, Managing Director DAF Trucks Vlaanderen: “Deze bekroning is een échte erkenning voor het team. Samen hebben we een volledig nieuwe cabinefabriek ontworpen en gebouwd, inclusief een milieuvriendelijke spuiterij, een sterk gerobotiseerde ‘body-in-white’-fabriek (waar de kale cabines worden gebouwd) en een gloednieuwe, ergonomische trimming lijn (waar het in- en exterieur van de cabine wordt afgewerkt).

“Bovendien is de assenfabriek volledig heringericht om zowel optimale werkomstandigheden als de hoogste kwaliteit te bieden”, aldus Van Eyken. “Sinds 2017 heeft DAF meer dan € 300 miljoen geïnvesteerd in de vestiging in Westerlo. We behoren tot de innovatieve top van de Belgische automotive-industrie. Ik ben ervan overtuigd dat de Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG+ trucks óók tot International Truck of the Year 2022 en 2023 zijn bekroond vanwege de uitstekende cabines en assen die in Westerlo worden geproduceerd. Het feit dat we zijn bekroond tot ‘Factory of the Future’ illustreert opnieuw hoe succesvol de hightech productie-industrie in België kan zijn.”

Het certificaat ‘Factory of the Future’ werd door Vlaams minister-president Jan Jambon overhandigd aan Stijn Van Eyken.

 

daf-trucks-vlaanderen-named-factory-of-the-future.jpg