Werknemers kringwinkels en eethuis WEB eisen ontslag directie

din 19 Dec
De werknemers van kringwinkel WEB staken vandaag voor de poort in Turnhout. Vorige week maandag werd aangekondigd dat de directrice van de kringwinkel ontslagen werd. Het werk werd toen onmiddellijk neergelegd door de werknemers.

Vandaag staat er bij de directie een overleg op het programma. De stakers komen daarom ter plaatse om hun onvrede over de beslissing van vorige week nog eens duidelijk te maken.

WEB bestaat uit drie bedrijven: vzw WEB, sociale werkplaats WEB en de projectenorganisatie Blenders. "Blenders is niet rendabel. Algemeen directeur Bart Wuyts gebruikt geld van WEB om Blenders overeind te houden. Wuyts gebruikt WEB als de melkkoe van Blenders.", zegt werknemer Sam Vos. 

Voor het personeel is er geen andere optie dan een ontslag van algemeen directeur Bart Wuyts. Ze zeggen dat het vertrouwen volledig zoek is en willen een totale splitsing van WEB en Blenders. 

Directie WEB: 'gebrek aan vertrouwen bij ontslagen directielid'

De directie van Web & Blenders reageert op de staking van de werknemers. Zij spreekt ook over met opzet foutieve informatie en ernstige beschuldigingen vanuit het kamp van het personeel.

"De beslissing om de samenwerking met een directielid stop te zetten, gebeurde na rijp beraad en werd enkel genoemen vanwege een ernstig gebrek aan vertrouwen tussen het betrokken directielid en de overige verantwoordelijken.", klinkt het in het persbericht.

"De raad van bestuur betreurt dat een beperkte groep actievoerders door zijn houding de gesprekken tussen directie en vakbonden bemoeilijkt. We begrjipen dat het ontslag van een directielid tot ongerustheid leidt. We roepen daarom op de lopende gesprekken in alle sereniteit te laten verlopen."

Foto: RTV