Opening natuurbegraafplaats in Sint-Katelijne-Waver: "Steeds meer vraag naar"

din 2 Jul
© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen voortaan begraven worden op een natuurbegraafplaats. Mensen hechten steeds meer belang aan een persoonlijke invulling van hun laatste rustplaats en kunnen voortaan ook kiezen voor een natuurbegraafplaats In het bosje in deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver is plaats voor zo'n 50 urnes tussen het groen.

De gemeente heeft naast een traditionele begraafplaats ook al een sterren- en een strooiweide en wil met deze natuurbegraafplaats haar aanbod verder uitbreiden.

In Onze-Lieve-Vrouw-Waver kunnen mensen die dat willen na hun overlijden in de natuur een laatste rustplaats krijgen. Op zo’n rustplaats zie je geen traditionele grafzerken.

Op deze plaats kunnen biologisch afbreekbare urnes dus een plaatsje krijgen. De natuurbegraafplaats ligt vlak bij de begraafplaats van Onze-Lieve-Vrouw-Waver, op de plek waar nu het geboortebos is.

De natuurbegravingen krijgen hun plaats tussen de bomen. De symboliek van de plek erachter is mooi: de cirkel van het leven die rond is. De natuurbegraafplek is voorzien van een zitbank, centrale gedenkplaats, informatiebord en een insectenhotel, alles in harmonie met de natuur.