Wapenschild van Hombeek schittert weer aan Zennebrug

woe 31 mei 2023
Het wapenschild van Hombeek aan de Zennebrug schittert weer als voorheen. Stad Mechelen liet het bord restaureren. Want na meer dan 53 jaar in weer en wind was het bord in slechte staat.

In 1968 werd de toenmalige houten oorlogsbrug in Hombeek vervangen door een nieuwe brug. Er werd een bord opgehangen met het  wapenschild van de gemeente Hombeek zoals dat in die periode gebruikelijk was.  

Het wapenschild is het wapen van de adellijke familie Taets van Amerongen, familie van de eerste burggraaf van Hombeek, Jan Antoon de Locquet. Het werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Hombeek in 1938 en werd tot de fusie in 1976 gebruikt bij alle communicatie van de gemeente, op briefpapier, zegels en vlaggen.

Maar in de loop der jaren raakte het bord in verval. Op vraag van enkele inwoners van Hombeek liet Stad Mechelen het nu restaureren en herschilderen in de oorspronkelijke kleuren. Zo is het weer zo goed als nieuw en kan het weer tientallen jaren schitteren aan de Zennebrug. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV