Vuurwerkhandelaars Baarle hebben plannen om eigenhandig parking aan te leggen

woe 13 Sep
In een open brief zijn de raadsleden van Baarle-Hertog op de hoogte gebracht van de plannen van de vuurwerkhandelaars. Ze willen werk maken om in de omgeving van de Kapelstraat een grote parkeerplaats te maken. De vuurwerkhandelaars zouden indien mogelijk al dit jaar in actie willen schieten door een voorlopige verharding aan te leggen met steenpuin. Eerdere plannen van de gemeente om een parking te creëren werden geschrapt vanwege de kosten.

De oostelijke parking moest een plek worden met 200 parkeerplaatsen in de omgeving van de Kapelstraat. Maar Baarle-Hertog  moest die plannen in de ijskast opbergen omwille van budgettaire redenen. Maar de komende jaren zal de drukte in het centrum blijven aanhouden rond de eindejaarsperiode. En het idee van het bestuur om vanaf 1 oktober enkel nog een online verkoop toestaan, waarbij gekochte spullen maar door één iemand mochten worden opgehaald is door de rechter voorlopig ook van tafel geveegd in afwachting van een definitieve uitspraak door de Raad van State.

Volgende week komt het punt nu op de gemeenteraad van Baarle-Hertog ter sprake en die zal daaromtrent een beslissing nemen.

Foto: RTV