VIDEO: Veel medailles, maar nog meer plezier op 2de dag van de Special Olympics

vrij 19 mei 2023
Ook op de tweede dag van de Special Olympics zit de sfeer er goed in. De atleten geven het beste van zichzelf en genieten met volle teugen.

De zwemcompetitie wordt afgewerkt in De Nekkerpool. En daar duiken enkele straffe zwemmers het bad in. Zo is er Bart die blind is en toch zijn baan kan houden en zelfs medailles kan pakken. Of Jeff Croenen. De zwemmer uit Meerhout behaalde al 2 van 3 medailles die hij hoopte te behalen.

 

Op het hockeyveld in Hombeek gaat het er spannend aan toe. En op de atletiekpiste van De Nekker wordt er gelopen alsof hun leven ervan afhangt.

Na een spannende wedstrijd moeten er natuurlijk medailles worden uitgereikt. En daarvoor komt Saar Pelgrims langs. De Mechelse is bekend van het tv-programma Down the Road en is zeer vereerd met haar taak als  Special Olympics Ambassadrice.

Maar het is niet alleen inspanning. Er is ook tijd voor ontspanning, met o.a. het koor van Sjarabang. Dat bestaat uit mensen mét en zonder beperking die samen uit volle borst hun eigenzinnig repertoire van Nederlandstalige liedjes zingen. 

Foto's: RTV