VIDEO: Stormschade in de regio

don 2 Nov
De hulpdiensten worden overspoeld met oproepen over stormschade. Het gaat voorlopig vooral over omgewaaide bomen. De hulpdiensten vragen om wat geduld te hebben. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd voor meldingen van wateroverlast en/of stormschade. Bel alleen 112 als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Op de begraafplaats van Wiekevorst vanmorgen een oude spar afgeknakt en op enkele graven gevallen. Op de Netebrug in Duffel is een ongeval gebeurd omdat er een aanhangwagen is omkantelde. De brandweerzone Rivierenland kwam ter plaatse om de baan vrij te maken. (Foto: RTV)

In de Bareelstraat in Turnhout is een grote wilg in een tuin in twee gesplitst. (Foto: RTV)

De Westmeerbeeksesteenweg in Ramsel is afgesloten door een omgewaaide boom. De brandweer is ter plaatse om de baan vrij te maken. (Foto: RTV)

In de Kerkhoflei in Mechelen is muurtje van een omheining omgewaaid. (Foto: RTV)

Op het pleintje aan de Sint-Katelijnestraat, ter hoogte van de Sint-Romboutskathedraal, is een dikke tak van een boom afgeknakt. (Foto: RTV)

De Beerdonkstraat in Branst is versperd door een omgewaaide boom. (Foto: GVA)

Aan Kazerne Dossin in Mechelen heeft een imposante treurwilg een zware tak verloren. (Foto: RTV)

In Mechelen zijn twee bomen omgewaaid langs het fietspad tussen de Brusselsesteenweg in Mechelen en Geerdegem-Schonenberg. Ze versperren het volledige fietspad. (Foto: RTV)

In Lier is het dak van een bedrijfspand aan de Mechelsesteenweg weggewaaid. En in de Ceresstraat in Willebroek is een boom op een wagen die op een oprit stond gevallen. Aan de Bruul in Mechelen is een wimpel van een winkel losgekomen. Die veroorzaakte schade aan enkele ramen.

 

In de Vlierbesstraat tussen Herentals en Olen is een omgewaaide boom op de elektriciteitsleidingen terecht gekomen, maar ze hielden stand. De brandweer kwam de boom in stukken zagen. (foto: RTV)

De Bevelse Steenweg in Herenthout was ook een tijdje versperd door een omgevallen boom. (Foto: Facebook)

Op het fietspad Bels Lijntje in Turnhout liggen twee omgewaaide bomen. Fietsers en wandelaars kunnen er niet passeren. (Foto: Facebook)

Door de hevige rukwinden zijn de dakranden van de nieuwbouwvleugel van het Heilig Hartziekenhuis in Lier losgekomen. De brandweer heeft alle loshangende panelen kunnen verwijderen en opnieuw stabiliseren. (Foto: archief RTV)

Op de Mechelse Vesten is, ter hoogte van de Battelsesteenweg, een boom omgewaaid en op de rijweg beland. Dat zorgt voor verkeershinder. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Battelsesteenweg. (Foto: GVA)

In de Vogelzangstraat in Nijlen is een boom op de electriciteitskabels gevallen. Die hebben het voorlopig wel gehouden. De brandweer is verwittigd en komt de boom verwijderen. (Foto: Facebook)

Door een overhellende boom is het treinverkeer tussen Willebroek en Puurs sinds 15 uur onderbroken.

In Oud-Turnhout is vanmiddag rond 14.15 uur op het kruispunt van de Steenweg op Mol met de Nieuwe Staatsbaan een boom tegen een voorbijrijdende wagen gevallen. De bestuurder was  lichtgewond door de schok van de airbag. Hij was vooral geschrokken. De rijbaan was een uurtje versperd.

In de Kerkstraat in Herentals is vanmiddag een eik doormidden gebroken. Die viel gelukkig op de rijbaan en niet op auto’s die op het Kerkplein geparkeerd stonden. (Foto: GVA)