VIDEO: PVDA start petitie voor behoud Heistse schaatsbaan

vrij 13 okt
Oppositiepartij PVDA is een petitie gestart voor het behoud van de schaatsbaan in Heist-op-den-Berg. Sinds woensdag werd die al zo'n 1.600 keer ondertekend. De partij wil daarmee duidelijk maken dat de schaatsbaan niet zomaar verloren mag gaan nu de uitbater met pensioen gaat. Het pand is intussen verkocht aan een bouwfirma, maar wat die met de schaatsbaan wil doen, is nog niet duidelijk. PVDA wil met een petitie druk zetten op de nieuwe eigenaars.

"De ijsbaan heeft echt wel een meerwaarde voor heel wat Heistenaren en heel wat mensen buiten Heist-op-den-Berg, jaarlijks komen er 80.000 mensen schaatsen", vertelt voorzitter van de Heistse PVDA-fractie Senne Heremans. Reeds 1.600 mensen ondertekenden de petitie voor het behoud van de schaatsbaan. 

Uitbater Leo Verbeeck is aan zijn laatste schaatsseizoen bezig en hoopt dat de nieuwe eigenaars snel beslissen wat ze met de ijsbaan gaan doen. Ook vanuit de gemeente wordt er gewerkt aan het dossier, burgemeester Jan Moons (N-VA) werkt achter de schermen aan een oplossing. 

Straks meer in RTV Vandaag. 


Foto: archief RTV