VIDEO: Niet alle bewoners tevreden met plantenvakken in Begijnhof

din 31 okt
Verschillende bewoners van het begijnhof in Mechelen zijn niet te spreken over de zopas aangelegde plantenvakken. Sinds de zomer van dit jaar is de stad Mechelen begonnen met het opbreken van voetpaden in de Nonnenstraat in Mechelen, de hoofdstraat van het begijnhof. Hiermee zijn de kasseien voetpaden al op een 10-tal plaatsen verdwenen. De bedoeling is dat dit over het hele begijnhof gebeurt en dat is niet naar de zin van de bewoners.

De bewoners vrezen nu voor meer wateroverlast in hun kelders. Daarnaast vinden ze ook dat het historische karakter van het door Unesco beschermde werelderfgoed in het gedrang komt. 

Ze denken ook dat de straattuintjes al snel in een vuilnisbelt vol onkruid zullen veranderen. Oudere bewoners die slecht te been zijn, moeten in plaats van op het voetpad te wandelen nu in het midden van de straat lopen, tussen auto's en fietsen. De stad Mechelen laat intussen weten dat het begrip heeft voor de verzuchtingen van de bewoners.

Zo zal er o.a. een folie geplaatst worden tussen de groenvakken en de gevels van de huizen, zodat eventuele waterinsijpeling wordt vermeden. Ook is het begijnhof ingericht als woonerf, wat betekent dat zwakke weggebruikers er voorrang hebben en auto's er maar maximaal 20 kilometer per uur mogen rijden. 

Foto's: RTV