VIDEO: Gemeente Berlaar koopt site Steylaerts: centrumparking wordt definitief

vrij 9 Jun 2023
De gemeente Berlaar koopt de site van het voormalige tegelbedrijf Steylaerts aan. Zo kan de extra centrumparking, die er sinds de afbraak van de gebouwen werd ingericht, permanent blijven. Ze is goed voor zo'n 50 parkeerplaatsen.

Na de verhuis van tegelbedrijf Steylaerts van Berlaar naar Lier in 2018 werden de gebouwen afgebroken en staat de site leeg. Een projectontwikkelaar had plannen om er 42 appartementen te bouwen. Maar daartegen kwam veel protest van de buurt en het project werd uiteindelijk dan ook afgevoerd.

Oplossing voor parkeerdruk

In afwachting van nieuwe plannen had de gemeente het terrein ingericht als tijdelijke parking. En dat was heel welkom in het centrum van Berlaar waar de parkeerdruk hoog is. Daarom heeft de gemeente nu beslist om het terrein zelf aan te kopen zodat het definitief kan ingericht worden als parkeerterrein voor 40 tot 50 auto’s. Op middellange termijn is er op de site ook nog plaats voor een kleinschaliger woonproject. 
 
Naast deze centrumparking hebben de zusters van Berlaar ook een omgevingsvergunning aangevraagd voor een extra (semi-openbare) parking met 44 plaatsen in de Pastorijstraat. Daarmee zou het parkeerprobleem in Berlaar definitief moeten opgelost zijn. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV