Storm Ciarán: Parken en bossen afgesloten, evenementen afgelast, treinverkeer verstoord

don 2 Nov
Storm Ciarán trekt vandaag ook over onze regio. Er worden windsnelheden tot 100 km/uur verwacht. Daarom zijn er in de regio heel wat preventieve maatregelen genomen.

Zo zijn alle provinciale groen- en recreatiedomeinen minstens tot morgen afgesloten. Heel wat gemeentelijke parken, zoals het stadspark in Turnhout zijn vandaag niet toegankelijk voor het publiek. In sommige gemeenten zijn ook de begraafplaatsen waar veel bomen staan, afgesloten. Ook de Sint-Romboutstoren beklimmen is niet mogelijk.

In Lier zijn de vesten verboden terrein. En Circus Tiktak, dat zijn tenten heeft opgeslagen aan de vesten, heeft beslist om de voorstellingen vandaag te annuleren. 

Zoo Planckendael is gesloten. Eerder werd al beslist om het lichtfestival Dragons & Unicorns niet te laten doorgaan.

Minder treinen en schepen

De NMBS heeft beslist vandaag een aantal treinen te schrappen. Zo rijden de meeste P-treinen niet. Ook de IC-verbindingen Antwerpen-Centraal - Lier – Hasselt en Antwerpen-Centraal - Mechelen - Brussel-Zuid rijden niet. Heel wat andere IC-verbindingen zijn ingekort. De meeste S- en L-treinen rijden wel. Door de snelheidsbeperking van 80 km/uur op het net worden de vertrektijden aangepast. Best dus even de website of app van de NMBS checken. Bij De Lijn rijden de bussen normaal wel volgens het boekje.

Het scheepvaartverkeer in het Scheldegebied is stilgelegd tot 23 uur, tenzij het weer beter wordt. Dat heeft de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit beslist. Alle schepen met bestemming Antwerpen mogen niet opvaren. Ook voor de binnenvaart en de niet-loodsplichtige schepen geldt de maatregel.

Geen markt

De wekelijkse donderdagmarkt in Puurs gaat vanmorgen niet door. En ook de markt in Dessel, op donderdagnamiddag, is omwille van veiligheidsredenen geannuleerd.

Foto: Archief RTV