KV Mechelen aan nieuw seizoen begonnen: "Te vroeg om ambitie uit te spreken"

vrij 21 Jun
KV Mechelen training 2024
© RTV

KV Mechelen is aan de eerste trainingen van het seizoen begonnen. Nog wel met een beperkte groep. Enkele spelers kampen met blessures en anderen hebben nog interlandverplichtingen.

Op de eerste training van het seizoen donderdag daagden 20 spelers, onder wie 3 doelmannen op. De Zweed Mrabti deed maar een halve dag mee. Hij heeft nog last van de achillespees en begint op eigen tempo aan de voorbereiding om overbelasting te vermijden. Ook Hairemans moest nog verstek gevend oor een ontsteking aan zijn amandelen.

Walsh (Indonesië), Konaté (Guinee) en Garananga (Zimbabwe) zijn nog op interlandverplichting en sluiten pas aan op 1 juli. Bolingoli (aflopend contract) verscheen nog niet op het appel, maar was de voorbije dagen wel op de club voor onderhandelingen. Antonio revalideert nog van een zware knieblessure.

Competitieve ploeg

De kern is dus nog niet ruim genoeg om aan het seizoen te beginnen. En dus is het volgens Daam Foulon ook nog te vroeg om ambitie uit te spreken. Positief is volgens Foulon wel dat Besnik Hasi uiteindelijk toch gebleven is, alleen al maar om verder te bouwen op vorig seizoen.

Hasi wil voor volgend seizoen een competitieve ploeg hebben. Hij is daarvoor nog op zoek naar een doelman, een centrale verdediger en een spits.

Pittige start

Malinwa opent op vrijdag 26 juli net als vorig jaar de competitie op het veld van landskampioen Club Brugge. Met ook nog Westerlo, Standard, Anderlecht en Antwerp in de eerste vijf speeldagen wordt het een pittige start voor KV.