Rapper Freddie Konings riskeert 4 extra maanden cel voor drugsbezit

din 6 Sep 2022
De Antwerpse rapper Freddie Konings riskeert een bijkomende celstraf van vier maanden omdat hij betrapt is op drugsbezit in zijn cel in de gevangenis van Merksplas. De rapper beweert dat hij onschuldig is en dat de drugshond enkel op hem reageerde door zijn dreadlocks. Aangezien die maar weinig gewassen worden, zou de geur in zijn haar blijven hangen als zijn medegedetineerden cannabis roken. Toch vraagt het openbaar ministerie om vier extra maanden gevangenis, omdat er in zijn cel een USB-stick gevonden werd waarin 0,2 gram cannabis verstopt zat.

Frederick Ewunkem, zoals de rapper echt heet, is zeer bekend in de hiphopwereld en wordt veel gestreamd op Spotify. Konings belandde vorig jaar in de gevangenis voor drugshandel. Nu komt daar dus nog een veroordeling bij, omdat er drugs werd gevonden in zijn cel. Verstopt in een USB-stick, die trouwens identiek is aan de stick met muziek die hij bij zich had toen hij binnenkwam in de gevangenis, zat 0,2 gram cannabis. 

Volgens de advocaat van Konings is er geen bewijs dat de drugs van hem is. Tijdens de drugscontrole stopte de hond bij meerdere gedetineerden, alsook bij Konings, maar de naaktfouille leverde bij hem niets op. Bovendien zouden zijn dreadlocks de geur van cannabis absorberen, omdat ze niet vaak gewassen worden. 

De rechtszaak rond Freddie Konings wordt pas in december voortgezet, zodat het openbaar ministerie de kans krijgt om bijkomend onderzoek te doen naar de USB-stick en de gevonden cannabis.

Foto: GVA