Overkoepelend aanmeldsysteem voor secundaire scholen

don 2 Mar 2023
De secundaire scholen in de regio Geel, Kasterlee, Herentals, Vorselaar, Mol en Westerlo werken voortaan samen met 1 overkoepelend aanmeldsysteem. Daarop kunnen kinderen die naar het eerste middelbaar gaan en zich willen inschrijven in één van de scholen, zich aanmelden. Dat kan van 27 maart tot 21 april.

Het nieuwe aanmeldsysteem voor het eerste middelbaar van de secundaire scholen van Geel, Kasterlee, Herentals, Vorselaar, Mol en Westerlo zorgt voor een eerlijke verdeling van de beschikbare plekken in de verschillende scholen van de deelnemende gemeenten en steden. Het aanmeldsysteem verdeelt de leerlingen over de scholen op basis van voorkeuren.  

Als er voldoende plaatsen zijn, krijgen kinderen automatisch de school van hun eerste voorkeur. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, kijkt het systeem naar de tweede school van voorkeur. De plaatsen worden willekeurig toegekend zodat alle leerlingen evenveel kans krijgen om zich in te schrijven in hun favoriete school.

Animatiefilmpje

Kinderen van personeelsleden en kinderen waarvan de broer of zus naar dezelfde school gaat, krijgen voorrang. Kinderen die naar een school willen gaan buiten de aanmeldregio informeren best bij de school hoe het aanmelden of inschrijven in deze regio verloopt.

Een animatiefilmpje toont alle stappen van het aanmeldsysteem en legt uit hoe kinderen zich correct kunnen aanmelden.

Foto: archiefbeeld