Grotere groep zorgverleners mag knips op Vesten passeren

zon 23 Jun
Vesten Mechelen knips doorgang zorgverleners
© Archief RTV

Het stadsbestuur van Mechelen breidt de groep zorgverleners die toch doormag aan de afgesloten stukken op de Vesten uit. De gemeenteraad van Mechelen heeft daarvoor het licht op groen gezet.

Door het eenrichtingsverkeer op de Vesten, zijn bepaalde delen van Mechelen moeilijk bereikbaar. Zorgverleners, zoals dokters en hulpdiensten, kregen daarom al een uitzondering, zodat zij snel bij pati├źnten kunnen geraken. Op die manier riskeren zij geen boete. Dat systeem wordt nu uitgebreid naar bijvoorbeeld zorgkundigen van thuis-of gezinszorg.

Ook voor ondernemers, kantoren voor vrije beroepen of dienstverlenende organisaties komt er een versoepeling. Zij worden grotendeels gelijkgeschakeld met het vergunningensysteem van bewoners. Ook zij kunnen door de knips rijden als ze een parkeerplaats hebben binnen de zone.

Met deze maatregelen wil het stadsbestuur het verkeer vlotter laten verlopen en een deel van de ergernis, die er bij mensen soms is, wegnemen. Maar tegelijk wil het wel het vasthouden aan de principes.