Gebruik laadpalen in Mechelse parkeergarages sterk gestegen

don 22 Feb
© Stad Mechelen

In de INDIGO-parkings in Mechelen staan momenteel 92 laadpalen voor elektrische wagens. Ze staan verspreid over 7 parkings. En daar komen er dit jaar nog 106 bij. Mechelen is daarmee koploper in België. Bovendien worden de laadpalen ook steeds vaker gebruikt.

De Dijlestad is op dit moment eén van de voortrekkers qua laadinfrastructuur in Vlaanderen. INDIGO biedt op dit moment over heel België 929 laadpunten aan, goed voor 6% van alle publiek toegankelijke laadpunten in ons land. Daarvan bevinden er zich 92 in Mechelen, verdeeld over onze 7 parkings. Dat is dus bijna 10% van het totaal aantal laadpunten bij INDIGO in België.

Uit de cijfers blijkt ook dat het aantal laadbeurten in de Mechelse parkings toeneemt. In 2023 hebben 30.000 bezoekers hun auto opgeladen in een van de INDIGO-parkings. Parking Grote Markt, de populairste parking van de stad, springt eruit met meer dan 10.500 laadsessies. En het aantal laadbeurten groeit elke maand. In januari 2024 is er al meer dan een verdubbeling ten opzichte van januari 2023.

Uitbreiding

INDIGO wil in 2024 het aantal laadpunten nog gevoelig uitbreiden. Er komen 106 laadpunten bij. Die komen in parking Grote Markt (20), Komet (8), Veemarkt (16), Hoogstraat (6), Kathedraal (6), Tinel (18), Zandpoortvest (20) en Maarten (12). “Met deze ambitieuze plannen anticiperen we op de evolutie van de mobiliteitsbehoeften en willen we onze bijdrage leveren aan het verbeteren van de mobiliteitsinfrastructuur,” verduidelijkt Koen De Houwer, regiomanager van de INDIGO Group.

Ook buiten de parkings neemt de laadinfrastructuur in Mechelen toe. De stad heeft momenteel 718 laadpunten op haar grondgebied, deelgemeenten meegerekend. Daarvan zijn er 228 publiek, en 490 semi-publiek.