Mechelen zoekt vrijwilligers voor ijsberenclub

din 28 Nov
Ook deze winter kunnen Mechelaars opnieuw een duik nemen in het koude water. De stad organiseerde vorig jaar een eerste succesvolle editie en gaat deze winter voor 2 sessies op een nieuwe locatie. Daarnaast zoekt Mechelen ook vrijwilligers om een echte Mechelse ijsberenclub op te richten.

“Deze winter gaan we voor twee sessies op twee gloednieuwe locaties: de Eglegemvijver bij Surfclub Alleman op 17 december en De Nekker op 21 januari,” vertelt schepen van Sport Abdrahman Labsir. Dit jaar is het concept licht aangepast. Zo kunnen doorwinterde ijsberen voor een vrije zwemsessie kiezen, maar er zijn ook zwemmomenten met een gezamelijke opwarmsessie.

“Voor welke optie je ook kiest, het blijft wel belangrijk om je spieren voldoende op te warmen zodat ze niet verkrampen,” zegt schepen Labsir. “Die tip en nog veel meer leuke weetjes over ijsberen krijg je ook te horen op de theoretische inspiratiesessie van Warriors not Worriers op 7 december in De Nekker. Een echte aanrader voor mensen die de sport nog niet kennen, of zwemmers die de stap nog niet durfden wagen.”

Ijsberenclub

Ook dit jaar staat Team Sport in voor de organisatie, maar de stad hoopt dat er zich vrijwilligers zullen aandienen om hun schouders te zetten onder een echte Mechelse ijsberenclub. "Enthousiastelingen kunnen zich via de website kandidaat stellen of de organisatie aanspreken op één van de zwemmomenten", aldus de schepen.

Foto: Vorig jaar namen al heel wat ijsberen een verfrissende duik (bron: stad Mechelen)