Mechelen zet in op verdere opwaardering winkelgebied

zat 3 Sep 2022
Een aannemer begint maandag aan de opwaardering van twee andere winkelstraten: de Ijzerenleen en de Geitestraat. Nadat de eerder heraanleg van de Bruul en die van de Onze-Lieve-Vrouwestraat die nog volop bezig is. In de IJzerenleen krijgt de tijdelijke inrichting van de belevingsstrook een vast karakter, de Geitestraat wordt dan weer volledig opnieuw aangelegd, inclusief de riolering.

De tijdelijke belevingsstrook aan de Ijzerenleen krijgt een definitief karakter waarbij de huidige boom- en plantenbakken vervangen worden door 7 plantvakken, waarvan 4 van 50 m² en meer. In totaal komen hier 13 bomen. De plantvakken worden zo aangelegd dat regenwater er rechtstreeks in kan sijpelen en hebben in de meeste gevallen 1 of meerdere zitranden.De werken aan de IJzerenleen starten op 19 september. Met de heraanleg is een bedrag van ca. 600 000 euro gemoeid.

In de Geitestraat wordt de volledige straat opnieuw aangelegd, zowel de riolering als de bestrating zelf. Die voorbereidende werken daar beginnen al maandag en kosten iets meer dan een half miljoen.