Man klimt op dak om ex-vriendin te begluren: 12 maanden cel

don 23 Mar 2023
Een 34-jarige uit Kasterlee heeft van de rechter een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar gekregen voor voyeurisme en belaging. De man was in Herentals op een plat dak gekropen om zijn ex-vriendin met haar nieuwe vriend te begluren terwijl ze in bed lagen.

De man was niet aan zijn proefstuk toe. Hij zou zijn ex meermaals begluurt hebben vanuit via het dakraam van haar woning. In de zomer van vorig jaar kroop hij weer op het dak om de vrouw te begluren. Daarbij deed hij ze schrikken door op het raam te kloppen. De vrouw belde daarop de politie. Maar toen die ter plaatse kwam, had de man zich verstopt. Later die nacht verscheen hij echter weer aan het raam. Daarop konden agenten de man toch inrekenen.

Foto

De man verscheen wel vaker ongevraagd aan het dakraam. Zo maakte hij ooit zelfs een foto van zijn ex, toen die in bed lag met een andere man. Die foto verstuurde hij later naar de vrouw.

Van de rechter veroordeelde de man tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden. Hij kreeg ook een contactverbod opgelegd en mag ook niet meer in de buurt van de woning van z'n ex komen. Daarnaast moet hij zich laten behandelen voor zijn druggebruik.

Foto: rechtbank Turnhout (archief)