Man (65) riskeert 12 maanden cel na uithaal met machete naar echtgenote

din 24 Jan 2023
Een man van 65 uit Kasterlee moest vandaag voor de rechter in Turnhout verschijnen. Na een activiteit van Okra vorig jaar in augustus ging de man door het lint en bedreigde hij zijn echtgenote met een machete. Hij liep haar achterna en riep dat hij haar hoofd met een machete er zou afsnijden.

Familiedrama vermeden

De beklaagde zei dat ze beter uit het leven zouden stappen. Hij dreigde ermee dat hij eerst haar keel zou oversnijden om daarna zelfmoord te plegen. Het koppel kende elkaar al 48 jaar, waarvan 43 jaar getrouwd. Aanleiding voor de ruzie tussen het koppel was een ruzie tussen moeder en dochter eerder die dag. Zowel zijn dochter als vrouw zouden verslaafd zijn aan alcohol. Hij verklaarde dat dit het leven onmogelijk maakt voor hem. Zelf wees hij met een beschuldigende vinger naar zijn dochter: “Zij heeft mij zover gedreven.”

Het openbaar ministerie vraagt de rechtbank om de man een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden op te leggen. De advocaat van de man hoopt op een opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Zijn cliënt geeft toe dat hij ermee dreigde zichzelf van kant te maken, maar ontkent met klem dat hij ook zijn echtgenote met de dood heeft bedreigd. Hij heeft haar ook op geen enkel moment fysiek aangeraakt. De beklaagde kreeg weer van alles de schuld en kon het niet meer aan. Vonnis op 28 februari.