Lokaal bestuur Berlaar sleept Sportbedrijf-label in de wacht

din 13 Dec 2022
Het lokaal bestuur van Berlaar heeft dinsdag het Sportbedrijf-label in ontvangst mogen nemen van Sport Vlaanderen. Het label beloont bedrijven of besturen die inzetten op een sport- en beweegbeleid voor hun werknemers. Het lokaal bestuur van Berlaar heeft de afgelopen tijd de nodige inspanningen geleverd om zijn werknemers aan te sporen om sportief naar het werk te komen, en dat wordt nu beloond.

Positieve effecten

In het verleden zette het lokaal bestuur van Berlaar ook al in op sport- en beweegactiviteiten. En dat had positieve effecten, want de medewerkers die veel bewegen hebben doorgaans minder stress, zijn productiever en ook minder vaak ziek. 

Na de coronacrisis bleek de nood aan bewegen nog groter. Het lokaal bestuur van Berlaar heeft daarom zijn infrastructuur aangepast om mensen aan te sporen om sportief naar het werk te komen. Zo werden er douches en kleedkamers voorzien voor wie zich al sportend naar het werk begeeft. Verder heeft het bestuur meer beweeg- en sportactiviteiten voorzien voor de werknemers tijdens de pauzes. 

Foto: archiefbeeld