Leerkrachten GO! Scholengroep 5 spijkeren ICT-kennis bij op Digibeurs

don 9 Feb 2023
GO! Scholengroep 5 organiseert vandaag in haar hoofdzetel in Putte een digibeurs voor alle personeelsleden van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap uit Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. Het is een ICT-beurs vol inspiratie en workshops. Daarnaast zet de scholengroep in op meer ICT-middelen en -personeel.

GO! Scholengroep 5 heeft 37 scholen in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. Alle medewerkers van die scholen kunnen vandaag hun informaticakennis bijspijkeren tijdens de ICT-beurs ‘Digivijf’.  “Het doel van de beurs is om de vlucht vooruit te nemen in het digitale verhaal,” zegt Geert Van Hoof, algemeen directeur van GO! Scholengroep 5.

ICT-mogelijkheden optimaal benutten

“Hybride leren, een combinatie van klassieke lessen en een digitaal aanbod, biedt het beste van twee werelden. Met inspirerende voorbeelden doen de personeelsleden ideeën op om de ICT-mogelijkheden optimaal te benutten in hun dagelijkse werk. Op de beurs zijn er, naast workshops van experts, collega-leerkrachten aanwezig die vertellen hoe zij de digitale sprong in hun klas doorvoeren. Leren van elkaar is de meest efficiënte weg. Waarom het warm water uitvinden als er goede voorbeelden te sprokkelen zijn?”zegt Geert Vernelen. 

“Digitalisering van het onderwijs vraagt om een structurele aanpak met een duidelijke visie voor de lange termijn,”vult Geert Van Hoof aan. “We geven onze  personeelsleden tijd en begeleiding om de digitale ommekeer stevig in te bedden in hun manier van werken. De organisatie van deze beurs past in dit beleid evenals de investering in een team van 13 ICT-ers die klaarstaan om onze personeelsleden verder te helpen.”  

Foto: GO! Scholengroep 5