Kazerne Dossin gaat opleidingen geven aan gevangenispersoneel

don 15 Jun
Kazerne Dossin heeft een opleidingsdag ontwikkeld voor gevangenispersoneel. Die moet hen meer inzicht geven in het verleden waar bewakers een cruciale rol speelden bij de vrijheidsberoving van Joden tijdens WOII. De samenwerking werd vanmorgen ondertekend in aanwezigheid van minister van justitie Vincent Van Quickenborne.

Gevangenispersoneel wordt regelmatig geconfronteerd met conflicten met gevangenen en tussen gevangenen onderling. Het is niet altijd gemakkelijk om daarmee om te gaan. Daarom gaat het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen (DG EPI) een samenwerking aan met Kazerne Dossin. Dat biedt een speciale opleidingsdag voor nieuwe penitentiair beambten - cipiers in de volksmond -, veiligheidsassistenten en detentiebegeleiders  als onderdeel van de basisopleiding.

Ethische dilemma's

De medewerkers krijgen tijdens de opleiding handvaten aangereikt om hen te helpen bij ethische dilemma's van vandaag. Het historische verhaal van Jodenvervolging en de Holocaust vertaald naar hedendaagse fenomenen van racisme, uitsluiting van bevolkingsgroepen en discriminatie. Ook de impact van het gedrag van het personeel op het (de)radicaliseringsproces wordt besproken. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV